Pro plnou funkčnost těchto stránek je nutné povolit JavaScript.

Sítě proti hmyzu – aktivní sebeobrana

Léto, to není jen koupání v přírodě nebo v bazénu, vycházky do lesa na borůvky a houby, první letošní jahody a další sladké ovoce. Čekají na nás také nepříjemné zážitky v podobě obtížného hmyzu u nás doma. Komáří bodnutí, nebo vosí žihadlo umí pěkně pokazit den. Braňte se! Jak? Nejúčinněji pomocí sítě proti hmyzu.

clanek_B

Hmyz – nevítaný host

Od začátku jara, ale zejména pak v teplejších letních dnech je hmyz velmi aktivní. A pokud je teplý rok, ještě v polovině prosince nelze bez sítě proti hmyzu otevřít okna dokořán.

Bodnutí komára je sice nepříjemné, ale dá se přežít. Vosa, včela nebo sršeň, to už je vyšší kalibr. Pokud je někdo na jejich jed alergický, tak už jde opravdu o život. Ale ani pro zdravého člověka není příjemné být v jedné místnosti s vosou či dokonce se sršní.

Jak fungují sítě proti hmyzu?

Sítě proti hmyzu na okna zabraňují všem obtížným tvorečkům ztrpčovat Vám život ve Vašem bytě či domě. Jejich princip je snadný a podobá se sítu, které má za úkol větší předměty zadržet a menší nechat projít.

To, co skrze síť může projít, to je čerstvý vzduch zvenčí. Co naopak zůstane venku, to je i ten nejmenší brouček a muška. A samozřejmě se to netýká jen létajícího, ale i lezoucího hmyzu.

Výhodou okenních sítí je i fakt, že jsou pro hmyz naprosto neškodné. Takže zatímco venku v přírodě je hmyz důležitý, doma ho nemusíme likvidovat různými postřiky nebo plácačkami. Každý prostě zůstává na své straně barikády.

Nenarušují sítě proti hmyzu funkci okna?

Okna, na která jsme instalovali sítě do oken na míru, mají plně zachované všechny své funkce. Nemusíte se bát, že byste okno nemohli zavřít či naopak naplno otevřít, pokud je opatřeno sítí proti hmyzu. Sítě jsou navrženy tak, že se nasadí na okenní rám. Tam se uchytí pomocí magnetků, suchým zipem, případně se zaklesnou otočnými háčky. Okraje sítě tak přiléhají k pevné části okna a pohyblivé křídlo je možné používat úplně normálně.

Existují samozřejmě důvody, proč dočasně síť proti hmyzu odstranit – potřeba otevřít i druhou polovinu okna, mytí parapetu nebo když chcete pověsit prádlo na sušák, přimontovaný zvenčí pod oknem. Proto je každá síť připevněna tak, aby ji šlo jednoduše sejmout a vzápětí opět nasadit.

Na jaká okna lze síť proti hmyzu instalovat?

Zjednodušeně řečeno na všechna. Nezáleží na typu, rozměrech nebo výrobci okna. Každé okno může být sítí osazeno. Jestliže používáte typizovaná okna známých výrobců, mají přesně dané rozměry, což zjednodušuje výrobu sítí. I tak se ale doporučuje před objednáním sítí do oken pečlivě změřit rozměry oken, aby síť dobře seděla a plnila svou funkci.

„Instalace“ sítě na rám okna je opravdu jednoduchá. Přesvědčte se o tom v instruktážním videu ze sbírky návodů na FOA:

Braňte se proti hmyzu sítěmi v oknech

Je dobře známo, že obrana pevnosti je vždy snazší než její dobývání. Sítě proti hmyzu, které napnete v oknech, tvoří první linii obrany. Pokud jsou správně nainstalovány, zabrání téměř na 100 % průniku jakéhokoliv hmyzího útočníka.

Každý, kdo má v okně síť proti hmyzu, Vám jistě potvrdí, že už by bez ní nedokázal žít. Je to díky jejich neuvěřitelné praktičnosti a účinnosti. Díky těmto sítím se totiž otravného hmyzu jednou pro vždy zbavíte, a přesto si můžete nadále vychutnávat čerstvý letní vzduch.

Tento doplněk domácnosti jistě potěší i majitele domácích mazlíčků. Díky sítím totiž nemůže žádný živočich dovnitř, ale ani ven. Můžete mít tedy jistotu, že i když zrovna potřebujete vyvětrat v místnosti, ve které nejste, Váš pejsek nebo kočička si nevyrazí na neschválenou procházku. 

 

clanek_A

Na webu společnosti FOA, která se na stínicí techniku specializuje, nabízíme hned tři druhy těchto sítí:

Sítě proti hmyzu nasazené na rám okna

Zejména sítě, které jen nasadíte na okno, najdou uplatnění v každém bytě, domě či kanceláři. Nevyžadují žádnou montáž, takže rám okna nijak nepoškodíte. Síť jen zavěsíte pomocí háčků za rám okna a pak už si jen užíváte klidné léto bez obtížného hmyzu.

Sítě proti hmyzu Rolovací

Rolovací sítě do oken proti obtížnému hmyzu jsou v dnešní době již standardním sortimentem všech typů sítí proti hmyzu. Pro tento typ sítí se rozhodněte především tam, kde požadujete častou volnost a průchodnost. Například pokud máte zvenčí před oknem pevný sušák prádla. Tam potom klasická síť proti hmyzu, která se nasazuje na rám okna, není moc praktická – opakovaně byste ji museli sundávat a pak nadávat.

Sítě proti hmyzu Vrtané na dveře

Sítě proti hmyzu do dveří ocení zejména majitelé domů. Ti totiž na rozdíl od panelákových bytů, otevírají dveře rovnou do prostor bytu. To ovšem neznamená, že by třeba panelákový balkon nemohl být vybaven sítí proti hmyzu, přivrtanou k balkonovým dveřím. V obou případech velmi účinně brání průchodu hmyzu do bytu touto cestou.

Zůstaňte v bezpečí před obtížným hmyzem

Výhody a univerzální použití sítí proti hmyzu by měly přesvědčit každého, aby si je pořídil. Mají nízkou pořizovací cenu, dlouholetou trvanlivost, a sedí na každé okno či dveře. Problému s hmyzem předcházejí, a to dokonce humánním a ekologickým způsobem – zajistí, aby hmyz zůstal venku.

Není tedy nutné doma instalovat mucholapky, kupovat jedovaté spreje nebo používat speciální lampy a jiné odpuzovače.